För över 5 år sedan skapade jag min kunskapsvägg för mina elever i åk 1-3 som jag då hade. Efter det har även väggen för ämnena i åk 4-6 tillkommit. Många har använt sig av den tillsammans med sina elever. För en tid sedan hörde Lena Zelmerlöw, speciallärare inom grundsärskolan i Karlskrona av sig och undrade om jag inte kunde kunde göra en kunskapsvägg utifrån grundsärskolans läroplan för eleverna i åk 1-3. Eftersom jag ville ha samma upplägg som den tidigare väggen jag gjort för Lgr 11 åk 1-3 tog det lite tid att bearbeta det centrala innehållet. Det centrala innehållet är nedkortat mot vad det står i läroplanen för att det inte ska bli för mastigt att läsa för de yngre eleverna.
Under de ämnen som har kunskapskrav i åk 3 finns även översikter med kunskapskraven. Precis som jag gjort tidigare är de både i matrisform och i löpande text. Den löpande texten är från Infomentors magasin Heja för kunskapskraven. Jag har använt detta för att mina elever som var yngre skulle ha lättare att förstå vad kunskapskraven innebar. I vissa fall har jag gjort någon justering i dem då jag tycker att det fattas något när jag jämfört med det Skolverket har skrivit. Översikterna som är i matrisform är Skolverkets kunskapskrav. De är i matrisform för att de ska bli mer överskådliga. De är skrivna med du istället för eleven, annars så är det samma text som i kunskapskraven i Lsär 11.
Om ni hittar några fel i materialet är jag tacksam om ni hör av er så att jag får göra justeringar direkt. Just nu har jag inte inplanerat att göra en kunskapsvägg för åk 4-6 till grundsärskolan, men finns tiden längre fram kanske den också kommer.
Om du vill ladda ner materialet så hittar du det på Skolmagi.